Големина на фонт: A A A

26.01.2016

Нашиот колега Илија Белевски, заедно со уште осуммина планинари од Македонија, се искачи на Ухуру, највисокиот врв на планината Килиманџаро во Африка.

Ухуру се наоѓа на 5.895 метри надморска височина. Тој е највисок врв во Африка и еден од седумте највисоки светски врвови.

 

Честитки!

Му посакуваме уште многу освоени светски врвови!

Се движиме заедно,
штедилница „Можности“

 
Кон врвот