06.09.2019

Соопштение за јавност

Регионална конференција-“Регулирање на дигитализација на финансиските услуги – Да функционира за доброто на сите”

Штедилница Можности учествува на регионална конференција од земјите од Западен Балкан и Источна Европа што се одржува во период од 05-06 Септември во Скопје, под наслов “Регулирање на дигитализација на финансиските услуги – Да функционира за доброто на сите”, во организација на Сојузот на микрофинансиски организации, а како дел од Проектот за иновативност и вклученост во Микрофинансирањето во соработка и поддршка од УСАИД.

На конференцијата учесниците разговараат за процесот на дигитализација во микрофинансирањето и предизвиците со кои би се соочиле регулаторите, супервизорските институции, како и за досегашниот пристап што го имале во однос на оваа тема, резултатите и стекнатите искуства, преку отворени дискусии каде ќе се пренесуваат искуства се со цел подобрување на тековните решенија и градење на поволно законодавно опкружување за микрофинансирањето.

На конференцијата учествуваат најрелевантни претставници и професионалци од небанкарски финансиски институции од областа на микрофинансирање, регулаторните и супервизорските институции,  водечки експерти од поширокиот регион.

Штедилница Можности како дел од оваа конференција учествува и придонесува во процесот на дигитализација  со иновативни финансиски услуги во микрофинансирање.

Се движиме заедно,

Штедилница Можности

05.09.2019

Соопштение за неработен ден

03.09.2019

Штедилница Можности во поддршка на земјоделието

27.08.2019

Соопштение за неработен ден

31.07.2019

Соопштение за неработен ден

01.07.2019

Намалување на каматни стапки на депозити

28.06.2019

е-банкинг услуга

21.06.2019

Ново работно време во Експозитура Скопје - ГТЦ

29.05.2019

Штедилница Можности дел од настанот „Денови на финансиска едукација”